Click to find your nearest clinic
Abortion & Vasectomy Services - Marie Stopes Clinics

Informacione per Abortim

Ne kemi pergaditur informacione per abortim per grate tek te cilat gjuha e flasur nuk eshte anglisht. Ne njoftojm shume gra te cilat jetojn ne Britanin e madhe apo jashte Britanis se madhe ne qendren tone dhe ekipi jone eshte aty te ju ofroj ndihme dhe perkujdesje ne qdo menyre qe ata kane mundesi.

Mbi Klinikat Marie Stopes

Marie Stopes Internacional ka gjithesej 9 klinika per rreth Britanise se Madhe te cilat kujdesen per Femrat qe konsiderojn te abortojn. Ne jemi me shume pervoj dhe mjeket dhe infermieret tona jane ekspert. Ne kujdesemi per nje nga tri sherbimet rreth aborteve qe merren parasysh ne Britanin e madhe gjate qdo viti. Ne do te bejme gjithqka qe kemi mundesi te bejme viziten tuaj ne klinikat tona sa me te rehateshme.

Abortimi

Nese keni mbetur shtatezene dhe konsideroni te abortoni, ketu jane disa informata mbi sherbimet qe i bejme ne ne Qendrat e Marie Stopes. Qdo gje eshte teresisht konfidenicale.

Testi i shtatezanise

Qe te jeni e sigurte qe jeni shtatezene, beni nje test te shtatezanise. Ju mund te bleni ate ne barnatore, supermarket ose beni nje test tek qendra mjekesore familjare.

Caktoni takimin

Nese deshironi te beni nje takim me Marie Stopes Internacional qe te diskutoni rreth abortimit, na thirrni ne : +44 (0)845 300 8090. Sherbimi informues eshte i hapur 24 ore, 7 dite ne jave.

Kur te telefononi me ne,ne ju tregojm daten dhe kohen kur ju mundeni me ardhe ne qender dhe ku duhet te shkoni. Ju lutemi mundoheni te gjeni dikend qe ju i besoni dhe qe flet gjuhen angleze, qe te ju ndihmoj pergajte thirrjes telefonike nese keni nevoj. Ju ndoshta keni nevoj per ndihme te atill, gjithashtu kur te vini ne takim ne Qendren Marie Stopes, mbasi qe ne nuk mundemi te ju garantojm qe do te kemi ndokend qe mund te perkthej per ju.

Ju mundeni te vendosni a deshironi te vijni per nje dite per konsulltim dhe abortim, ose ne dy dite te veqanta, si deshironi. Kshillimi eshte gjithashtu i mundur edhe nese nuk jeni i sigurt qka te beni. Ju lutem na tregoni se pari a deshironi keshillim, mbasi se atehere perkthyesi do te jete i domosdoshem.

Nese vini privatisht, duhet te paguani nje tarife. Ju lutem shikoni ne sektorin e tarifave te Marie Stopes per me shume informacione rreth shpenzimeve per abortim. Alternative eshte nese jeni nenshtetas is Britanise se madhe dhe plotesoni kushtet per Sherbimin Nacional Shendetesore, mundeni te shkoni tek qendra klinike ose tek ordinance gjinekologjike e juaj, ata munden te ju referojn per trajtim pa pagese tek Sherbimet nacionale shendetesore.

Ju do te jeni ne qendren e Marie Stopes per abortim vetem per disa ore deri ne nje dite, nese ju jeni 19-24 jave shtatezen. Nese ju udhetoni nga larg, ne ju preferojm qe te rrini gajte nates mbas trajtimit ne nje hotel apo apartment me fjetje dhe mengjeze, para se te shkoni ne shtepi. Ekipi jone mund te ju ndihmoj juve nese ju nevojiten detaje mbi keto te dhenura ne +44 (0)845 300 8090.

Konsultimi juaj

Kur te vini tek Qendra Marie Stopes, ju se pari do te takoheni me nje mjeke apo infermiere e cila do te bisedoj me ju, per te siguruar se ju keni marre vendimin per abortim.

Ata do te kontrollojn historin tuaj shendetesore, shendetin ne perghithesi, te pyesin se a perdorni ndonje medicament dhe diskutojn mbi kontracepcionin me ju. Ju duhet ti beni disa teste derisa jeni ne qender- pasqyren e gajkut, testin e gjakut ne gisht, ultrazere per te kontrolluar se sa jave jeni shtatezene dhe gjithashtu kontrollen e shtypjen e gjakut. Ne do te ju spjegojm per menyrat e trajtuese te abortimit dhe do te ju referojm qe te gjitha grate te kene nje kontroll ne infekcionin me Clamydia para se te trajtoheni. Ne po ashtu do te ju njoftojm se deshirat per trajtimit te abortit. Mjeku jone duhet te plotesoj nje form zyrtare per abortim, dhe neve na nevojitet nenshkrimi juaj qe tregon se ju miratoni te keni kete trajtim.

Menyrat trajtuese te Abortit

Qendra Marie Stopes ju ofron dy menyra trajtuese te abortimit:

Abortim mjekesore ose pilule per abortim (deri ne 9 jave te shatezanise)

Per kete metod abortuese ju duhet te jeni me pak se 9 jave shtatezene. Kjo perfshin marrjen e dy tabletave dhe te beni dy vizita ne Qendren Marie Sropes, 24-48 ore vecas. Dmth ju duhet te qendroni ne Shtet per 2-3 dite deri sa te kryhet ky trajtim.

Ne do te kontrollojm, a qendron ndonje arsye shendetesore qe mos behet kjo metod e trajtimit. Do te ju jipet nje tablet ne viziten e pare, dhe kater tableta tjera ne viziten e dyte. Keto tablet do te ju ndihmojn te nderprehet shtatezania me tutje duke shkaktuar shperthim te uterusit te perjashtoje shtatezanine. Ju duhet te merrni te gjitha tabletat. Ju do te perjetoni gjakederdhje dhe shtangime dhe do te ndiheni mundim dhe do ta humbni shtatezanine normalisht mbas 4 oreve pas marrjes se tabletes se fundit. Nganjehere edhe nje ose dy dite mbas marrjes se tabletave dhe gjakederdhjet e lehta mund te vazhdojn deri disa jave.

Abortimi kirurgjik (deri ne 24 jave shtatezanie)

Ne jemi ne gjenje te ju ofrojm abortim kirurgjik deri ne 24 jave shtatezanie. Ne abortimin e hersheme, perdoret nje thithje e lehte per ta ndare shtatezanien nga uterusit. E tere kjo zgjate 5-10 min dhe ju do te nevojitet te qendroni vetem nje kohe te shkurter ne klinik mbasandej, qe te jemi te sigurt se ju e ndjeni vehten te rehatshem dhe mire para se te shkoni per ne shtepi. Per abortime me te vona, ju duhet te qendroni me gjate ne qender.

Per kete metod ju keni tri mundesi te ndryshme te anestetikut:

  1. Te jeni tersisht me vetedije gjate trajtimit
  2. E pergjumur por me vetedije, me nje injeksion qe quhet sedatim me vetedije
  3. Ne po ashtu ofrojm nje anestetik gjeneral ku ju do te jeni tersisht ne gjume- abortimiet e vona gjithnje kryhen me anestetik gjeneral.

Rreziqet a abortimit

Megjithese abortimi eshte procedur shume e sigurt, sidoqoft ju duhet te kuptoni se egzistojn disa rreziqe per te cilat ju duhet te jeni te informuar, keto perfshijn rreziqet te vogla te infektimit, vazhdim te shtatezanise, abortim jo te tersishem dhe ne raste shume te rralla edhe lendim te uterusit. Ne do te diskutojm me ju per keto gjera kur te vijni per konsulltim tek ne.

Ne diten e trajtimit tuaj

Ju nuk duhet te ngreni apo te pini asgje, as uje, ose te thithni cigare per gjashte ore para terminit te trajtimit.

Partneri juaj/shoku-shoqja/ te afermit tuaj munden te ju bijn ju ne terminin e caktuar per trajtim, por nuk munden te qendrojn pran juve pergjate procedures. Atyre do te ju tregojm nje kohe te caktuar kur mund te kthehen per te ju marre dhe transportuar ju deri ne shtepi.

Pas trajtimit tuaj kirurgjike ju do te keni kohe te rehatoheni, dhe ne do te sigurohemi qe ju jeni ne gjendje aq te mire qe te mundeni te shkoni.

Kur te shkoni ne shtepi

Ne do te ju japim juve te gjitha pajisjet e duhura dhe udhezimet se si te perkujdesni per ju kur te shkoni ne shtepi. Aty do te keni ndihme dhe keshilla edhe me tutje, pergjate 24 oreve ne + 44(0) 8451221441.

Ne ju preferojm ju te qlodheni per me se paku 24 ore. Ju mundeni te beni tush ne diten e tjeter; ju preferojm te mos beni banje ose te notoni per nje jave, dhe mos perdorni produkte te parfumosura deri sa nuk ju ndalet gjakederdhja. Shmanguni puneve te renda shtepiake ose puneve fizike, sepse keto mund te keni dhimbje, nuk ndjeheni mire dhe mund te shkaketojn gjakederdhje. Nese puna juaj eshte shume fizike, ju duhet te merrni disa dite me teper te lira. Te gjithe klientet do te kene gjakederdhje pas abortimit, por ato zgjasin nje kohe.

Sherbimi jone pas 24 oreve sherbim, ju ofron gjithe ndihmen dhe keshillat qe ju nevojiten pas abortimit dhe ne jemi ne gjendje te ju ofrojm juve trajtime te paseshme dhe kontrolla nese ju jeni te brengosur per ndogje, ne kliniken tone. Nese keni nevoj te thirrni ose te lajmeroheni ne lidhjen tone ndihmese, ju lutemi siguroni pranin e nje shokut/shoqes qe flet gjuhen angleze.

Marrja e medikamenteve kuder dhimbjes

Je lutem perkujdeseni te keni medikamnete kunder dhimbjes ne shtepi; ne ju preferojm Paracetamol dhe Ibuprofen (merrni Ibuprofen vetem nese jeni te sigurt qe mundeni ti merrni keto) Mos perdorni produkte Aspirini

Si te perkujdeseni per ju pas abortimit

Egziston rrezike shume i vogel per shendetin tuaj apo mos shtatezani ne ardhmeri, mbas abortimit mjekesore apo kirurgjik; por per te zvogeluar rrezikun e infektimit, perdorni vetem vate e jo tampona deri ne ciklin e ardhshem menstrual. Mos te keni mardhenje seksuale per dy jave.

Egziston rrezik i vogel qe shtatezania te mungon apo te mos kryhet tersisht pergjate trajtimit. Nese keni shenja infektimi, keto do te jene temperatur e larte dhe ne pergjithese ndjenje qe ikur keni ndonje gripe, simptome te tilla, ju lutemi na kontaktoni sa me shpejte qe eshte e mundur.

Ne jemi ne pune 24 ore, per keshilla ne +44(0)845 122 1441, te keni numrin tuaj digjital afer kur te thirrni.

Cikli juaj i ardheshem

Cikli i juaj menstrual mund te filloj ne cdo kohe prej 4 deri ne 8 jave. Ju duhet te beni nje test shtatezanie tri jave mbas trajtimit, vetem qe te kontrolloni qe gjithcka ka qene e sukseseshme. Mos e beni me heret sepse hormonet tuaja ende jane ne sistemin tuaj dhe rezultate munden ende me qene pozitive.

Na thirrni ne +44(0)845 122 1441 nese keni ndonje pyetje apo nese deshironi te beni nje termin.

Abortion information in different languages
Privacy Statement